25/06/2019

DDoS aanval [opgelost]

Op dit moment is één van onze servers het slachtoffer van een DDoS aanval. Hier ondervindt uw website of webportaal mogelijk hinder van. We vinden het belangrijk om u hiervan op de hoogte te brengen.

Wat is een DDoS-aanval?
Distributed-denial-of-service-aanvallen (DDoS-aanvallen) zijn pogingen om een computer, computernetwerk of dienst niet of moeilijker bereikbaar te maken voor de bedoelde klanten. De aanvallen kunnen elke website en hostingspartij overkomen. Ook al kunnen de methode, het motief en het doelwit verschillen, toch blijft het hoofddoel een website, internetdienst of server ervan te weerhouden aanvragen van reguliere gebruikers te behandelen. Een veelvoorkomende aanvalsvorm is het doelbewust overbelasten van het doelsysteem met externe communicatieverzoeken, zodat het niet kan reageren op legitieme verzoeken of zo traag wordt, dat het niet meer effectief te gebruiken valt. Dergelijke aanvallen leiden doorgaans tot een overbelasting van de server.

“Bij een DDoS aanval wordt er geprobeerd om miljoenen verbindingen te maken naar een website. De server kan slechts een X-aantal verzoeken tegelijk verwerken. Is de server druk bezig met alle andere verzoeken, dan zult u of de bezoeker van uw website moeten wachten.”

Wat merkt van een DDoS-aanval?
Uw website of webportaal is tijdelijk niet of slecht bereikbaar voor uzelf en voor bezoekers. Een DDoS-aanval is geen poging om uw website te hacken. Uw website is nog steeds veilig.

Wat doet Van Volta nu?
Van Volta onderhoudt contact met de hostingspartner. Zodra de DDoS-aanval voorbij is stellen we u hiervan op de hoogte. U kunt de actuele status ook altijd bekijken op storing.onderwijs-portalen.nl

Update: 26-06-2019 01:00u:
De aanval is ten einde. De verhoogde activiteit kan nog enige tijd plaatsvinden. Mogelijk is uw website of webportaal nog enige tijd wat trager dan u gewend bent. Dit vinden we uiteraard heel vervelend. We zoeken op dit moment contact met onze hostingpartner om te vernemen wat zij in de toekomst nog meer doen om nieuwe DDoS-aanvallen te voorkomen.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over deze aanval? Stuur dan een email naar hulp@vanvolta.nl